Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2007

Biennalen for Kunsthåndværk og Design vises på Trapholt og Koldinghus fra 4. maj til 29. juli 2007

Udstillingen er Danmarks største og eneste tilbagevendende med fokus specifikt på kunsthåndværk og design. Der er her mulighed for at se de allernyeste, mest kreative og innovative værker af de bedste danske navne. Flere end 220 formgivere, det største antal nogensinde, deltager i Biennalen 2007.

Udstillingen arrangeres af de to museer i Kolding i samarbejde med organisationen Danske Kunsthåndværkere.

Udstillingen viser den meget store spændvidde i nutidens danske kunsthåndværk og design. Der er modedesign med beklædning, smykker og accessories, der er konceptuelt design med vægt på det samfundskritiske, etiske eller humoristiske, der er eksperimenter med materialer, formgivningsteknikker, mønstre og billeder, funktionelle brugsting til hjemmet og byrummet, kommunikationsdesign og bud på fremtidens formgivning.

BIENNALEPRISEN

I forbindelse med udstillingen uddeles Biennaleprisen. Prisen på 100.000 kr. tildeles 1-3 kunsthåndværkere/designere, der på udstillingen viser et eller flere markante værker.

LINKS

Udvalgte projekter til pressebrug
Nominerede til Biennaleprisen 2007
Oversigt over udstillere
Sponsorer og fonde
Pressemeddelelser

EN KURATERET UDSTILLING

Biennalen er en kurateret udstilling og dermed et subjektivt bud på, hvad der er i øjeblikket er det mest interessante. Kuratorerne på Biennalen 2007 er lektor Lars Dybdahl og designer og kunsthåndværker Ole Jensen, begge kendte navne i den danske designverden.

205 formgivere har indsendt værker, skitser eller idéoplæg til bedømmelse. Blandt dem har kuratorerne udvalgt cirka 100 til at deltage i biennalen og konkurrencen om Biennaleprisen. Derudover har kuratorerne selv inviteret godt 100 designere til udstillingen.

Lars Dybdahl er lektor i designteori og –historie på Københavns Universitet. Han har tilrettelagt en lang række udstillinger samt publiceret talrige artikler og bøger om design, plakatkunst, arkitektur og byplanlægning. Kendt for bl.a. bøgerne ”Den danske Plakat” og ”Dansk Design 1945-1975” samt udstillingen ”De industrielle ikoner: Design Danmark”.

Ole Jensen er internationalt anerkendt for sit arbejde som keramiker og designer, bl.a. for sit nyskabende service designet for Royal Copenhagen: Ole-termokanden, det kombinerede gule dørslag og skål, vippekaraflen, kopperne. For Normann Copenhagen har han bl.a. formgivet en gummiopvaskebalje og senest stellet Familia. Ole Jensen har modtaget en lang række priser og legater og er repræsenteret på museer i ind- og udland.

BIENNALEKOMITÉ 2007


Mette Strømgaard Dalby, museumsinspektør, Trapholt
Kirsten Trojel Fribert, tekstildesigner
Claus Domine Hansen, keramiker
Dorte Østergaard Jakobsen, tekstilformgiver, bestyrelse for Danske Kunsthåndværkere
Birgit Jenvold. museumsinspektør, Museet på Koldinghus
Karen Kjærgaard, arkitekt
Trine Brun Petersen, ph.d. Designskolen Kolding

ÅBNING

Biennalen 2007 åbnes officielt for pressen og særligt indbudte torsdag 3. maj kl. 15.00 på Koldinghus og kl. 17.00 på Trapholt. Udstillingen er åben for publikum fra fredag 4. maj til søndag den 29. juli, alle dage 10.00-17.00.

FOREDRAG

Lars Dybdahl holder foredrag om dansk design fra 1945 til i dag lørdag den 28. april, kl. 14.00, på Koldinghus.Læs mere om foredraget her

KONTAKT

Nanna Ebert, informationschef, Koldinghus
Tlf. 76 33 81 00, mobil 51 33 66 44, mail: ne@koldinghus.dk

Hans Christian Nedobrowsky, kommunikationskonsulent, Trapholt
Tlf. 76 30 05 30, mob. 20 35 77 93, mail: hcn@trapholt.dk