NOMINEREDE TIL BIENNALEPRISEN 2004


Keramikere
Tine Broksø & Karen Kjældgård-Larsen, ”Claydies”
Claydies bevæger sig med humor og charmerende arrogance rundt mellem stort set alle genrer i kunsthåndværk og design. Med udgangspunkt i det konceptuelle, træder det narrative dog tydeligt frem som en hovedpassion i deres værk, som er et mix af politiske budskaber, hjemlige sysler og raffinerede materialesammensætninger.
Glaskunstner
Micha Maria Karlslund
Micha Maria Karlslund formår med tilbageholdt åndedræt på samme tid at variere og eksperimentere med glasset som materiale og udtryksmiddel. Formelle formundersøgelser og antydninger af figurationer synes i denne serie at veksle værdifuldt i udtryk og samlet oplevelse.
Tekstildesigner
Ane Lykke
Med modigt overdimensionerede lange "gulvtæppe - tråde" spiller Ane Lykkes værk "Dialog" beskueren et visuelt puds. Bevæger det sig? Er det et gulvtæppe? Må man røre? Værket opfordrer, som titlen antyder, til dialog - og pludselig bliver kunsthåndværket spillevende.
Væver
Ane Henriksen
Ane Henriksen overrasker endnu engang med et formidabelt og utraditionelt materialevalg. Dette kombineret med gedigent håndværk, følsomhed i fortællingen og sikker sans for billedets kompositionen placerer hende endnu engang i toppen af danske billedvævere.
Keramiker
Louise Hindsgavl
Louise Hindgavls små opsatser kommer én kravlende i møde, fyldt med fantasi og finurlighed, som på flugt fra funktionalitetens entydighed. På grænsen til det befriende, kitschede, forfører eventyrene med deres rørende delikate og sprøde porcelæn - som det fineste china.
Arkitekt
Sussi Berggreen Osmark
Sussi Osmark har givet et poetisk svar på arketypen reolen. Værket oser af fornemmelse for materiale og form. Med enkle virkemidler skaber hun modeller for og forestillinger om nye møbeltyper, hvor møblerne bliver en del af et personligt univers.
Tekstildesigner
Vibeke Riisberg
Vibeke Riisberg mestrer i den grad sit håndværk. Ved brug af tidens teknologi bærer hun med sin installationskunst på fornemste vis de tekstile traditioner langt frem i front. I en elegant leg med spejlinger og abstraktioner over kalejdoskopets muligheder.
Ædelmetalformgiver
Mette Saabye
Mette Saabye introducerer i dette projekt det dokumentariske i smykkefaget. Hun gør det på en måde så klassiske smykkeværdier, som eksempelvis amulettens symbolfunktion, væves ind i et net af komplekse og efterladte, private kommentarer. Med stor æstetisk præcision præsenteres LIVET i snapshots. Mette Saabye har udført sine særegne smykker med poesi, nænsomhed og stærk materialebevidsthed.
Guldsmed
Lene Wolters
Lene Wolters brillerer i sine halssmykker med håndværk og tradition. Gentagelsens mystik får ny næring i disse halskæder, som giver associationer til guirlanden. Lene Wolters nyfortolker med sikkert håndværk, delikat form og systematisk poesi arketypen halssmykket.