SymposiumKUNSTHÅNDVÆRK – DESIGN. Nye mål og muligheder
Symposium på Trapholt den 21. oktober 2004


Symposiet er en opfølgning på de spørgsmål, som Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2004 rejser, og skal synliggøre og diskutere relationen mellem kunsthåndværk og design. Hvor er praksisformerne på vej hen? Er der tale om to forskellige faglige identiteter? Er kunsthåndværk noget særligt? Er det relevant at tænke disse praksisformer sammen? - Eller er sammensmeltningen allerede en realitet? Målet er at tilføre debatten et internationalt perspektiv og inspirere til nye initiativer, tænkemåder og arbejdsformer.

Oplægsholdere

Gijs Bakker, designer, (NL): Grundlagde sammen med Renny Ramakers det verdenskendte Droog Design, der nu fungerer som brand baseret på et dynamisk netværk af internationale designere. Bakker arbejder på tværs af alle kategoriseringer med eksperiment, humor og konceptualitet, og designer alt fra smykker til hotelindretninger.
Linda Rampell, designteoretiker, (S): Doktor i kunstvidenskab , Lunds Universitet. I den meget omdiskuterede bog Designatlas. En resa genom designteori 1845-2002 gør Rampell op med den modernistiske smagsideologi der kendetegner ’den gode smag’. I stedet efterlyser hun er formgivning der er multikulturel, eksperimentel og som fremhæver forskelligheder, det personlige og individuelle.
Jorunn Veiteberg, kunsthistoriker, (N/DK): Professor II, Avdeling for spesialisert kunst, Kunsthøyskolen i Bergen, redaktør af det norske tidsskrift Kunsthåndverk. En af de få teoretikere der beskæftiger sig med kunsthåndværket som en selvstændig kunstnerisk praksisform.
Bosch & Fjord, Rosan Bosch, Rune Fjord, kunstnere, (DK). Arbejder i feltet mellem billedkunst, arkitektur og design med formgivning af udfordrende rum som fysisk lægger op til anderledes brug og tænkning. Bosch & Fjord laver samarbejdsprojekter med erhvervsliv og offentlige institutioner, bl.a. Coloplast og Økonomi- og Erhvervsministeriet. Senest har de realiseret Momentum - Nordsjællands Idehus i Hørsholm.
Spotlight: Craft in Dialogue/IASPIS (S) skaber begivenheder, møder både i Sverige og på den internationale scene. Fokus er både praktisk og teoretisk. Smalt og bredt. Handmade communication. Craft in Dialogue er et IASPIS-projekt som er finansieret af Kulturdepartementet. Det bevæger sig frit og skaber dialog på forskellige niveauer som det finder interessant. Craft in Dialogue har tre projektledere: Zandra Ahl, Päivi Ernkvist og Love Jönsson. Päivi Ernkvist som holder oplægget er keramiker, kurator og leder af Rådet för Arkitektur, Form och Design. www.iaspis.com/craft
Spotlight: LYNfabrikken – center for design og kunsthåndværk, (DK). Det er LYNfabrikkens vision at udbrede kendskabet til design og kunsthåndværk og etablere nye platforme for kunsthåndværkere og designere hvorfra de kan eksponeres og komme ud til et større publikum.
Spotlight: Kirsten Nissen, væver (DK). Præsenterer tankerne bag sit bidrag til Biennalen 2004; ”Håndens arbejde i en teknologisk tid”.
Spotlight: Claydies, Tine Broksø & Karen Kjældgård-Larsen, keramikere (DK). Præsenterer tankerne bag deres bidrag til Biennalen 2004; ”Eventyret om Cykelhjelmen”.
Spotlight: Culture Corporation, Claus Bjerre, Ditte Hammerstrøm og Jeremy Walton, designere (DK). Præsenterer tankerne bag deres bidrag til Biennalen 2004; ”Objects of Desire” og ”Shelfportrait”.Program:
09.00: Indregistrering og kaffe
10.00: Velkomst v. Mette Dalby, introduktion v. Louise Mazanti
10.30: Gijs Bakker, designer, (NL): ”Conecpt and behound”
11.30: Bosch & Fjord, Rosan Bosch og Rune Fjord, kunstnere, (DK).: ”Kunstens frirum på arbejdspladsen”
12.00: Spotlight: Claydies, Tine Broksø & Karen Kjældgård-Larsen, keramikere (DK): ”Eventyret om cykelhjelmen”
12.20: Spotlight: LYNfabrikken – center for design og kunsthåndværk, (DK).: ”Laver en LYNfabrik lyn?”
12.40: Spotlight: Craft in Dialogue/IASPIS (S). Internationella händelser och möten.
13.00: Frokost
14.00: Linda Rampell, designteoretiker, (S): ”Den nationale snobbisme”
15.00: Spotlight: Culture Corporation, Claus Bjerre, Ditte Hammerstrøm og Jeremy Walton, designere, (DK): ”Objects of Desire” og ”Shelfportrait”
15.20: Kaffe
16.00: Jorunn Veiteberg, kunsthistoriker, (N/DK): ”Kunst med og uten hånd og verk. En problematisering av kategorien kunsthåndverk”.
16.40: Spotlight: Kirsten Nissen, væver (DK) : ”Håndens arbejde i en teknologisk tid”
17.00: Paneldiskussion
17.30: Biennalen 2004 kan ses, forfriskninger kan købes i Café Medina
18.00-21.00: Festbuffet i Café Medina

Pris for symposium, frokost, 2 x kaffe og kage: 450 kr.
Pris inkl. aftenbuffet: 600 kr.

ALLE PLADSER ER DESVÆRRE BESAT

Fælles bus afgår fra Københavns Hovedbanegård kl. 7.00, retur fra Trapholt 21.00.
Pris: 300 kr., under forbehold for tilstrækkeligt tilmeldte.

Bindende tilmelding til Trapholt senest d. 7. oktober på telefon 76 30 05 30


Adobe Acrobat PDF Symposium til udskrift