Symposium

Kunsthåndværk og design - tangenter

Symposium i forbindelse med Biennalen for kunsthåndværk og design 2007.

Symposiet afholdes den 7. juni på KUC, Ågade 27 i Kolding (overfor Designskolen).

Symposiet er en opfølgning på de spørgsmål, som Biennalen for kunsthåndværk og design 2007 rejser og skal synliggøre og diskutere relationen mellem kunsthåndværk og design. Målet er at tilføre debatten et internationalt perspektiv og inspirere til nye initiativer, tænkemåder og arbejdsformer. Samt naturligvis at tilbringe en fornøjelig dag i hinandens selskab.

Oplægsholdere

Love Jönsson, kunsthåndværk- og designkritiker og lærer på Højskolen for design og kunsthåndværk på Gøteborg universitet (S). Love har siden 1998 arbejdet som kritiker, kurator og skribent med hovedvægt på samtidens kunsthåndværk og design. Han har skrevet en lang række artikler i kataloger og magasiner. Tekst fra foredrag
Daniel Charny, designer og kurator for ’ The Aram Gallery ’ i London (UK), Daniel har med sin seneste kuraterede udstilling ‘Stage’ vundet en pris for bedste show i ’The London Design Icon Design Trail award. The Arem Gallery viser nutidig design af designere og kunsthåndværkere. Daniel Charny’s overskrift ‘Thinking Through Design’ reflekter den tilgang til design, uddannelse, reseach og kuratering hans studio er involveret i.
Katrine Borup, smykkedesigner (DK), Katrine arbejder med det kommunikative aspekt i smykkekunsten samt hvordan smykkerne forholder sig til kroppen som tegn og ’statment ’. Katrine vil fortælle om tankerne bag de smykker, hun har udført til Biennalen 2007.
Anna Gulmann, beklædningsdesigner (DK), Anna er optaget af mode, som middel til selviscenesættelse og som byggeklods til social og kulturel konstruktion af kønnet. Hun arbejder bevidst med, hvordan mode kan være middel til at påpege og forandre disse konstruktioner.
Ane Henriksen, kunstner/kunsthåndværker (DK), Ane arbejder mest med væveteknikker og er kendt for at bruge nye og anderledes materialer i sine billeder. Ane modtog kulturministeriets bogpris 1998. Til dette års biennale viser Ane Henriksen en helt ny side ved at printe sine billeder på tekstil.
Henrik Jeppesen, industriel designer (DK), og har arbejdet som sådan i Danmark i mange år. Han har indenfor de seneste år åbnet tegnestue både i Vietnam og Kina. Henrik Jeppesen designer alt fra mejetærskere og fodermaskiner til fadølsanlæg.
Henrik Kubel, grafiker (DK/UK), har arbejdet mange år som grafisk designer og er bosat i London. Henrik har blandt meget andet lavet den grafiske identitet på magasinet ’Kunstuff’ der udgives af Danske Kunsthåndværkere.
VIA Design, Ida Vesterdal, Liselotte Morsbæk, Sune Kjems (DK). VIA Design er en konsulentvirksomhed, der designer og faciliterer innovationsprocesser baseret på tankegangen og metoderne i brugercentreret design. VIA Design vil fortælle om deres processer og arbejdsmetoder. VIA Design og Mandag-Morgen er nomineret til verdens største designpris index:awards med projektet Borgercentreret Integrationspolitik.
Roberto Feo, designer (ES/UK) og underviser på Royal College of Art, London. Sammen med sin partner Rosario Hutardo driver Roberto designfirmaet El Ultimo Grito. Navnet betyder "det sidste skrig", og gruppens designprodukter har ofte en humoristisk side eller en kritisk brod. Roberto og Rosario designer dog også til mere mainstream formål og tæller Budweiser, Victoria & Albert og Hugo Boss blandt deres kunder.

Program:
09.00Indregistrering, kaffe og rundstykker.
10.00Velkomst, Trine Brun Petersen, ph.d.- stipendiat ved Designskolen Kolding.
10.05Introduktion, Lars Dybdahl, mag. art. i kunsthistorie og lektor ved Københavns Universitet. Lars Dybdahl er dagens ordstyrer.
10.15Love Jönsson, kunsthåndværk- og designkritiker (S), "Skabe eller omskabe? Arbejdsformer i kunsthåndværk og design".
11.00Anna Gulmann, beklædningsdesigner (DK), "Mode til forhandling".
11.30Ane Henriksen, kunstner/kunsthåndværker (DK), "Kvindesvøb".
11.55Pause.
12.05VIA Design, v. Sune Kjems, designer (DK), "Nye designmarkeder – designredskaber i andre brancher".
12.30Katrine Borup, smykkedesigner (DK), "Uhyggeligt dansk".
12.55Frokost.
13.45Daniel Charny, designer og kurator (UK), "Thinking Through Design".
14.00Henrik Jeppesen, industriel designer (DK), "Design og dyrevelfærd".
14.30Kaffe og Kage.
15.00Roberto Feo, designer (ES), medstifter af den spansk/britiske designgruppe El Ultimo Grito.
15.45Henrik Kubel, grafisk designer (UK) "Typographic design from London".
16.15Lars Dybdahl, samler og afrunder symposiet.
16.45Går vi til Koldinghus for at se Biennalen for kunsthåndværk og design 2007.
18.35Kører der bus til Trapholt.
19.15-21.00Serveres Tapas-buffet i Café Trapholt og man kan se resten af resten af Biennalen.

Arrangører: Biennalekomitéen v/ Dorte Østergaard Jakobsen, tekstilformgiver, rep. for Danske Kunsthåndværkere. kontakt: alive-oh@tiscali.dk og Designskolen Kolding v/ Trine Brun Petersen, ph.d.- stipendiat Designskolen Kolding.